LOKALPRODUCERAD MAT

Naturprodukter

Wilma Naturprodukter håller till i Malgonäs i Vilhelmina kommun. Produkterna är till största del tillverkade av råvaror från skogen. Inget konserverat, inga kemikalier, bara äkta norrländskt guld!

Lanolinsalva

Består av lanolin och eteriska oljor. Lanolin är en naturlig fettprodukt som utvinns ur fårull. Ett fett som inte täpper till porerna och som har en enastående förmåga att bevara hudens naturliga fuktig- het samt bibehålla den mjuk och smidig.

Kådsalva

Gjord av grankåda och ister. Mjukgörande och läker torr och sprucken hud, klåda och småsår.

Nordic summer

Av beckolja och bivax. Används som kängsmorning och för att hålla mygg och knott på avstånd.

Tjärsalva

Gjord av talltjära och lanolin. Stillar klåda, lokalbedövande och stimulerar nybildande av hud.

Beckolja

Används som impregnering, skogsdoft i en aromlampa. Sägs även användas vid vildsvinsjakt som doftlockmedel. Håller myggen på avstånd.
Naturprodukter från South Lapland Field Acupuncture:

Ringblom- och tistelsalva

Innehåller bivax, solrosolja, olivolja, tistelolja, ringblommor och tistelblommor. Används för djup mjukgörande, för att minskar besvär vid klåda, solbränna, bett samt påskynda läkning av sår och sprickor.

Hudolja

Innehåller aprikoskärnolja, avokadoolja, rapsolja, olivolja, karotin och eteriska oljor. Effektiv mot torr hud.

Cerat

Innehåller bivax, kakaofett, olivolja, tistelblomma, tistelolja, kokosolja och eteriska oljor. Används för att fukta torr hud.

Cirkulationsgelé

Innehåller vatten, veg. glycerin, xantangum, solrosolja, tistelolja, phenoxglycerin, karotin och eteriska oljor. Används för att öka cirkulationen i musklerna, vid värk, träningsvärk och inflammation. Torkar snabbt in i huden och kladdar inte.
Urban röker kött
Renskinn
Martin Bergman tillagar sushi