LOKALPRODUCERAD MAT
Kött
Fläskkött
Fläskköttet kommer uteslutande från Nyhléns Hugosons, som levererar kött från norrländska bönder.
Hugos saltfläsk
Sidfläsk av sugga. Nitrilsalt.Kallrökt renstek
Levereras av Hedmans Delikatesser. Köttet röks i en lägre temperatur i cirka 48 timmar för att få en temperatur på ca 28-30 grader. En lyxprodukt som skivas eller säljes på bit. Se till att den inte torkar eller att det bli stora kanter. Vass skärmaskin!
Varmrökt renhjärta
Delas i två bitar, inte mer. Kan skivas upp. Gott som snacks, på en charkbricka eller som tilltugg till öl.Älgkött
Älgköttet kommer från lokala jaktlag via Lapplands viltprodukter. Vi röker även älgköttet i våra vedeldade rökugnar.Styckdetaljer
Våra olika styckdetaljer är från ren och älg. Dessa ligger i frysboxen och är märkta från leverantören. Vi tar in styckdetaljerna från Arvidsjaur renslakteri och frysta produkter som vitburgare, gurpi och souvasburgare från Lapplands viltprodukter och Ammarnäs vilt.Högrevsskav av ren 400g
Naturellt renkött som är tunt skivat. Tillagas i stekpanna eller på muuriika med smör eller olja. Kryddas. Gott som wok och gryta.Kallrökt älgkorv
Innehåller bra älgkött, kryddor, socker, nitritsalt. Gott att skiva som tilltugg och snacks eller till en charkbricka.Fårkorv
Fårkött, socker, vitlök, koksalt, nitritsalt.Rökt sidfläsk
Vi torrsaltar fläsket för att driva vätska ur köttet och få ett fast och fint resultat vid rökning i vedeldad ugn. Vi röker i vedeldade rökugnar. Rökt sidfläsk är gott som det är på en husmans eller i en köttgryta samt knaperstekt till ångkokt torsk eller hemlagad carbonara.Renkött
Renköttet är helt naturligt och kommer från samebyarna i Norrbotten och Västerbotten via Lapplands viltprodukter och Arvidsjaur renslakteri. Vi röker köttet i omkring 65 grader i våra vedeldade rökugnar.
Renkött är gott som snacks och som tillbehör till olika rätter. Behöver inte vara kylt, utan går jättebra att ha i ryggsäcken som extra energi under utflykten.
Varmrökt renbog
Delas bar i två bitar vid leden. Det är ett stort platt ben inuti. Går inte att skiva. Gott som snacks, karvas med en kniv.Gurpi
En magsäckshinna som är fylld med fett från ren och malt renkött som är saltat och lättrökt. Tillagas genom att skivas i stekpanna, på muuriika eller kokas. Serveras med potatis, lingon och kantarellsås. Förrättstoast: brödsallad, stekt gurpi med lite senapsdressing.Korv
Korvarna tar vi i första hand in från Hedmans delikatesser i Strömsund, ett företag som tillverkat högkvalitativa charkuterivaror sedan 1994.