LOKALPRODUCERAD MAT

Kött

Vårt sortiment består av fläskkött, renkött och älgkött. Vi röker sidfläsk, karré, skinka, fläskfilè, renbog, renstek och älgstek i vedeldad basturök.

Fläskkött

Fläskköttet kommer uteslutande från Nyhléns Hugosons, som levererar kött från norrländska bönder.

Hugos saltfläsk

Sidfläsk av sugga. Nitrilsalt.

Kallrökt renstek

Levereras av Hedmans Delikatesser. Köttet röks i en lägre temperatur i cirka 48 timmar för att få en temperatur på ca 28-30 grader. En lyxprodukt som skivas eller säljes på bit. Se till att den inte torkar eller att det bli stora kanter. Vass skärmaskin!

Varmrökt renhjärta

Delas i två bitar, inte mer. Kan skivas upp. Gott som snacks, på en charkbricka eller som tilltugg till öl.

Älgkött

Älgköttet kommer från lokala jaktlag via Lapplands viltprodukter. Vi röker även älgköttet i våra vedeldade rökugnar.

Styckdetaljer

Våra olika styckdetaljer är från ren och älg. Dessa ligger i frysboxen och är märkta från leverantören. Vi tar in styckdetaljerna från Arvidsjaur renslakteri och frysta produkter som vitburgare, gurpi och souvasburgare från Lapplands viltprodukter och Ammarnäs vilt.

Högrevsskav av ren 400g

Naturellt renkött som är tunt skivat. Tillagas i stekpanna eller på muuriika med smör eller olja. Kryddas. Gott som wok och gryta.

Kallrökt älgkorv

Innehåller bra älgkött, kryddor, socker, nitritsalt. Gott att skiva som tilltugg och snacks eller till en charkbricka.

Fårkorv

Fårkött, socker, vitlök, koksalt, nitritsalt.

Rökt sidfläsk

Vi torrsaltar fläsket för att driva vätska ur köttet och få ett fast och fint resultat vid rökning i vedeldad ugn. Vi röker i vedeldade rökugnar. Rökt sidfläsk är gott som det är på en husmans eller i en köttgryta samt knaperstekt till ångkokt torsk eller hemlagad carbonara.

Renkött

Renköttet är helt naturligt och kommer från samebyarna i Norrbotten och Västerbotten via Lapplands viltprodukter och Arvidsjaur renslakteri. Vi röker köttet i omkring 65 grader i våra vedeldade rökugnar.
Renkött är gott som snacks och som tillbehör till olika rätter. Behöver inte vara kylt, utan går jättebra att ha i ryggsäcken som extra energi under utflykten.

Varmrökt renbog

Delas bar i två bitar vid leden. Det är ett stort platt ben inuti. Går inte att skiva. Gott som snacks, karvas med en kniv.

Gurpi

En magsäckshinna som är fylld med fett från ren och malt renkött som är saltat och lättrökt. Tillagas genom att skivas i stekpanna, på muuriika eller kokas. Serveras med potatis, lingon och kantarellsås. Förrättstoast: brödsallad, stekt gurpi med lite senapsdressing.

Korv

Korvarna tar vi i första hand in från Hedmans delikatesser i Strömsund, ett företag som tillverkat högkvalitativa charkuterivaror sedan 1994.

Basturökt ren & fläskkorv (Hugos Bastukorv)

Renkött, fläskkött, lök, potatis, kryddor, koksalt.

Rengrillare

Varmrökt. renkött, fläsk, potatis, lök, kryddor, koksalt, nitritsalt. Goda grillkorvar!

Isterband

Kallrökt. Nötkött, fläskkött, lök, korngryn, kryddor, koksalt, nitritsalt. Serveras med stuvad potatis, inlagd gurka eller inlagda rödbetor.

Fläskkarré

Rökt i vedeldad rökugn. Gott som smörgåspålägg, till charkbricka, tillsammans med potatissallad eller på smörgåstårta.

Varmrökt renstek

Nätat med mindre nätmaskor. Passar som pålägg, på pizza, charkbricka, snacks och som röra till olika förrätter.

Varmrökt rensida

Delas efter revbenen kan behöva käckas mot skärbrädan. Gott att karva med en kniv som tilltugg till en öl. Passar väl som snacks till utflykter i naturen.

Torkat renkött

Vårt torkade renkött är bara saltat och torkar utanför röken så det får en viss röksmak. Vi försöker hålla ett mjuktorkat renkött som är lätt att skära. Köttet krymper mycket när det torkas vilket gör att det sväller i magen, så det är bra som nödmat.

Varmrökt älgstek

SM-guldmedaljör 2016. Älgsteken är nätat med stora nätmasker. Gott att skiva som pålägg, till förrätter, till charbrickor, som snacks, på pizza eller i röror.

Suovas exklusiv 400g

Suovas betyder lättrökt, och detta renkött är lättrökt, saltat, och tunt skivat. Tillagas i stekpanna eller muuriika med smör eller olja. Tillsätt ev. grädde, eller crème fraiche, och peppar. Gott till brödkakor, kokt potatis eller potatismos.

Kallrökt renkorv

Innehåller renkött, fett från ren, kryddor, socker, nitritsalt. Gott att skiva som tilltugg eller snacks.

Gammaldags falukorv

Varmrökt nötkött, fläskkött med potatismjöl. Kryddor, salt. 63% köttmängd.

Älggrillare

Varmrökt. Älgkött, fläskkött, potatis, lök, kryddor, salt, nitritsalt. Goda att grilla!
Urban röker kött
Renskinn
Martin Bergman tillagar sushi