RÅVAROR AV HÖG KVALITET

Leverantörer

Arvidsjaur Renslakt
Arvidsjaur Renslakt har varit verksamt sedan början av 90-talet och är idag ett kooperativ mellan sju olika norrbottniska samebyar. Företaget levererar renkött och styckdetaljer från ren till Bergmans Fisk & Vilt.

Drottninglandets Sylt och Saft
Drottninglandets sylt & saft har sitt säte i byn Malgovik, ett par utanför Vilhelmina, och tillverkar bärprodukter utan konserveringsmedel eller förtjockningsmedel. Företaget levererar sylt, saft, marmelad och glögg till vår gårdsbutik.

Fjällvilt AB
Fjällvilt AB har sitt säte i Ammarnäs och levererar styckdetaljer från renar som är fritt betande i natu- ren till Bergmans Fisk & Vilt.

Fäbokullans ost
Martins sambo Tin Gunmuns är fäbokullan som leverar bl.a. fantastisk färskost och blåmögelost tillverkad av mjölk från Malgomajgården i Laxbäcken. Tin Gunmuns driver även Karl-Tövåsens fäbod i Rättvik om somrarna.

Hedmans Delikatesser
Hedmans Delikatesser i Strömsund har tillverkat förstklassiga och prisbelönade charkuterivaror sedan början av 1994. Härifrån köper vi in det mesta av vår korv. Andra delikatesser från Hedmans som återfinns bland vårt sortiment är kallrökt renstek och renblodpudding.

Lapplands Viltprodukter
Lapplands Viltprodukter är ett Vilhelminaföretag som levererar renkött och styckdetaljer till vår gårdsbutik. Företagets produkter är 100% norrländska, gjorda av naturliga råvaror från Lapplands skafferi och från djur som har levt fritt i naturen.

Lindhags Delikatesser
Det småländska familjeföretaget Lindhags Delikatesser bedriver mathantverk i småskalig anda och har vunnit både SM-medaljer och Great Taste Awards för sitt närproducerade och självodlade utbud. Hos Bergmans Fisk & Vilt hittar du marmelader, salsa, kolor och kolasås från detta expanderande Kristdalaföretag.

Nyhléns Hugosons
Nyhléns Hugosons är en chark- och köttproducent från bondgårdar i Norrbottens län, Västerbottens län, Västernorrlands län och Jämtlands län med produktionsanläggningar i Luleå, Skellefteå och Ullånger.
Nyhléns Hugosons har en god tradition av att åka hem med fina priser från Chark-SM. Så gott som allt vårt fläskkött kommer från detta stolta Norrlandsföretag.

Pesula lantbruk
Pesula lantbruk finns i Tornedalen, i byn Kukkola som ligger vid vackra Torneälv cirka 2,5 mil norr om gränsstaden Haparanda. Från detta ekologiska lantbruk köper vi in rypsolja, en släkting till rapsoljan, och tre smakrika varian- ter av världens nordligasttillverkade senap.

Skärvångens bymejeri
Skärvångens bymejeris ostar har vunnit omkring 50 guldmedaljer i olika mathantverkstävlingar. Till oss levererar företaget utsökta ostar gjorda på komjölk och getmjölk från de fjällnära trakterna i nordvästra Jämtland.

South Lapland Field Acupuncture
South Lapland Field Acupuncture består av Susie Jessica Forsström, med hemvist i Skinnskatteberg, som levererar mångsidiga naturliga hudvårdsprodukter till vår butik.

Svedjan ost
Jordbrukarparet Pär och Johanna Hellström driver Svedjan ost, som gör prisbelönad ost i eget gårds- mejeri av mjölk från egna kor. Du hittar bland annat deras trefaldiga SM-guldmedaljör, Svedjan Gårdsost, i vårt ostsortiment.

Umlax
Umlax är marknadsledande i Norden på fjällröding och säljer i första hand till grossister, förädlingsan- läggningar och större rökerier runtom i världen. Företaget har sex anläggningar i södra Lappland, bland annat i Vilhelmina.

Wilmas naturprodukter
Naturprodukter från Wilma Naturprodukter i Malgonäs i Vilhelmina kommun är så nära skogen du kan komma. Här fokuserar man på ren kvalitet; inget konserverat, inga kemikalier, bara rent norr- ländskt guld!

Lokala fiskare
Vi har också ett stort kontaktnät med fiskare som levererar fisk från fjällsjöar och hav till vår gårdsbu- tik. Mycket av vår fisk kommer från södra Lapplands sjöar, men även från Klädesholmen i Bohuslän, Saltharfjärden utanför Gävle och fiskemekkat Lovund i Norge.